Followers

7 January 2013

Ultraman


Tiba-tiba jer aku teringin nak tau pasal ultraman.. sebab anak ku aqil memang suka sangat dengan ultraman ni.. siap boleh kenal semua jenis ultraman.. aku pun tak pernah tau yang ultraman ni rupanya ada banyak jenis..  yang aku tau cuma satu jer.. ultraman mebius..tu pun sebab dalam banyak2 ultraman... ultraman mebius ni menjadi pujaan hati en. Aqil...

Bila aku seacrh kat google aku jumpa ni...

Ultraman adalah serial tokusatsu (istilah dalam bahasa Jepang untuk special effects dan seringkali digunakan untuk menyebut film sci-fi/fantasi/horor live-action produksi Jepang) produksi Tsuburaya Productions yang menampilkan tokoh pahlawan super bernama Ultraman. Serial ini merupakan serial kedua dalam Serial Ultra setelah serial tokusatsu Ultra Q, namun menjadi serial pertama yang menampilkan Ultraman. Seluruhnya terdiri dari 39 episode, serial ini pertama kali ditayangkan di jaringan televisi TBS, Jepang dari 17 Juli 1966 hingga 9 April 1967. Ultraman diciptakan oleh Eiji Tsuburaya dari Tsuburaya Productions, seorang pelopor efek khusus.

Dan berikut ini adalah Jenis-jenis Ultraman, bagi anda yang belum mengetahuinya :) :


 
Ultraman Astra




 
Ultraman Eigthy


Ultraman Gaia

Ultraman Cosmos

Ultraman Tiga

Ultraman Nexus

Ultraman The next

Ultraman Mebius

Ultraman Great

Ultraman Agul

Ultraman Hikari

Ultraman Justice
Ultraman Mother
Ultraman Ace
Ultraman Father yg ni Aqil panggil ultraman tanduk
Ultraman Nice
Ultraman Noajo
Ultraman Boy
Ultraman Seven
Ultraman Joe
Ultraman Leegend
Ultraman Leo
Ultraman Jack
Ultraman Megaloman
Ultraman Powered
 
Ultraman Max
Aqil kata ultraman ni x kuat sebab ada scene yg dia lupa mcmn nak fight.. 
lawak betui..
Ultraman King
UltramanDyna
Ultraman USA (Chuck, Scott, Beth)
Ultraman Neos
Ultraman Xenon
Ultraman Yullian
Ultraman Zearth
Ultraman Zoffy

 
Ultraman zero - Aqil bgtau yang Ultraman zero ni anak Ultraman Seven yer ker...?
 
Ultraman Aqil - Ultraman pojaan hatiku



 Kredit to: Mr Google
                      : http://kotakpengetahuan.blogspot.com/
                     : http://sawahpanjang.blogspot.com/

15 comments:

lovelywa said...

hahah..byk gile rupenye otromen nih kan..sama la ngn anak laki sy..tgk je tv tu dia tau dah tu otromen ape..sabo jelah budak2 skang nih..

Hajar Hashim said...

Tu la pasal...bykkan.. bila anak enjoy otomen kita pun enjoy sekali..

Kakzakie said...

La... banyaknyaaaa. Kalau tak kerana Aqil tak tahupun kan hihi...

lia said...

mmg btol zero ank seven... sbb ada dlm movie he3

Hajar Hashim said...

Yer ker lia.. awak pun layan otoman erk..he..hee..

suri solehah said...

hahaha..nak tergelak tengok...banyak sungguh atomen ni ye,,kebawah ada lg,,kebawah ada lagi..tapi betul la..yang mebius ngan gaiya tu selalu anak sebut,,hehe

Hajar Hashim said...

kalau nak diikutkan masa saya google tu ada byk lagi jenis otomen ni.. tp yg saya attached kat sini ni rasanya yg paling glemer kot..ha..ha..

~aSHa~ said...

otomen plg hsem pic yg last tu....ehehehe

anak teruna dgn otomen tak dpt dipisahkan.......kalo anak akak tgk ni sure suka...

Hajar Hashim said...

he..he.. tu la akak.. anak lelaki kalau dengan otomen ni memang tak boleh dipisahkan...

Nastyna said...

Hahaha masa saya kecik2 comel dulu, siap hafal nama2 ultraman ni, berbincang lagi ngan my brothers tentang keadaan otoman tu sumer.

Hajar Hashim said...

Nastyna.. kiranya awak ni pun peminat otomen jgk la yer..he..he..

Aliah Nuqmans said...

hahahhh Aqil boleh geng ngan Adeeb nih..

die sampaikan tengok angota penyelamat tu aje pon dh tau tu cite otomen ape.. haha

Hajar Hashim said...

Aliah Nuqman
Tu la.. anak2 kalau dgn otomen memang tahu semua.. dapat pulak diorng bezakan antara semua otomen kan..?

mama leen said...

hi salam kenal

hehe.... bleh geng anak saya.. mamanya tak kenal sorang pun.. tapi dia yg cerita nama2 ultraman tu... mama tak minat :)

Hajar Hashim said...

mama leen:
terima kasih sbb sudi dtg blog saya...hmmm...itula sebab anak.. yg tak tahu pun boleh jadi pandai..