Followers

30 July 2010

Busy

Dua minggu yang berlalu memang memenatkan.. bermula dengan Mr.hubby yang kena attend course kat Glenmmarie , Shah alam sehinggalah aku yang kena menghadiri mesyuarat Ketua-ketua NAPIC seluruh Negeri di INPENS, Bangi menggantikan Boss aku yang last minit kena tarik diri disebabkan dia kena attend kursus Haji Perdana yang diadakan pada tarikh yang sama dengan mesyuarat yang diadakan.. yang paling kesian mestilah kat budak kecik tue.. mesti dia pelik.. mula ayah tak ada lepas tue ammi pulak tak dak..hmmm..

Tak boleh nak bayangkan macam mana gelodak perasaan aku bila dapat surat arahan aku yang kena attend meeting tue.. perkara pertama yang terlintas mesti la Muhammad Aqil.. macam mana dia nak makan..? Nak tido..? aku tak pernah tinggal dia sebelum ni.. kalau Aqil Ok mungkin aku yang tak Ok.. air mata ni aku rasa dah berbaldi-baldi.. aku mintak jgk excuse tapi boss tak nak terima alasan aku..huwaaaaaaa... walaupun aku yakin yang hubby tak ada masalah untuk jaga Aqil tapi perasaan bimbang tue tetap ada..Nak tak nak aku terpaksa redha..SYMP

Perjalanan ke Inspen pulak ada masalah.. tiket flight pergi semua habis yang ada untuk balik jer.. untuk pergi memang tak ada pilihan yang ada cuma tinggal tiket Bus Mega Jaya.. tue jer bus yang ada untuk ke Kajang dari Kuala Berang. Nak tak nak kena redah jer... Lepas tue nak jadi cerita bus pulak rosak..Jalan tak sampai sejam tiba2 jer tayar meletup.. dah terkandas kat tepi jalan dari jam 11.00 malam sampai 2.30 pagi. Punya la letih.. patut sampai subuh ni pukul 10.00 pagi baru sampai. Meeting slot pagi dah terlepas... ah..Tension

Macam2 yang jadi...walaupun konsentrasi aku agak terganggu tapi aku masih lagi dalam keadaan yang terkawal dan dapat bermesyuarat dengan baik.. Alhamdullilah.. segalanya berjalan lancar walaupun agak menyesakkan nafas.. Bila dah selesai semuanya dapatla aku berehat dengan aman bersama aqil dan hubby.. ahhh....





19 July 2010

Mr. hubby off to Glennmarie, Shah Alam
to attend supply chain management course..
From 19th - 20th July 2010



13 July 2010

10 Tahun

Hari ni genap 10 tahun aku mengenali en anizan aziz.. he is my good friend actually.. aku kenal hubby tahun 2000 masa tu kami sama study kat Uitm..imbau kenangan dulu memang best.. everything we share together… susah senang.. suka duka… tempat luah perasaan.. tempat mengadu duka.. tempat kongsi kegembiraan.. teman bergaduh…. Semua bersamanya.. cukup memahami… Terima Kasih abang sebab masih lagi menjadi kawan terbaik ammi… Love you muahhh…


Gambar pertama with En Anizan
10th years ago
(pesta konvo Uitm ke-57 kat padang kawad)

11 July 2010

Lagu ABC Aqil

video
credit: youtube

Looking for fun ways to teach alphabets?

This song might be the answer

It has a catchy melody that easily sing into those little minds

My son L.O.V.E. this song so much

He will jump up & down every time he hear the music

Then my son will singing along (bunyiknya..Cuma B..B…tapi ok laa..)

Aloud with a big happy smile!

Great for a child who learn best through music

Just like my son.. Aqil..




1 July 2010

Bossy..

Sebagai seorang pekerja, kita sememangnya mempunyai tanggungjawab dalam menyelesaikan segala tugasan yang diberikan dan memenuhi arahan ketua atau boss juga merupakan tanggungjawab kita. Namun, tak dapat dinafikan bahawa, terdapat juga jenis ketua atau boss yang cerewet, leceh, dan kecoh. Segala tindakan dan cara kita bekerja menjadi ketidakpuasan hatinya. Bila kita bekerja dengan boss yang macam ni memang menyusahkan... Tiada keseronokan bekerja...
Aku pun kadang-kadang tak paham dengan perangai setengah boss... bila ada apa2 masalah yang dihadapi si boss akan terus menyalahkan anak-anak buah dan bandingkan dengan tempat kerja lama dia.. Kalau dah tempat lama dia perfect balikla kerja kat tempat lama dia tu.. huhh.. lain padang lain belalang.. mana sama.. cubala belajar menyesuaikan diri dengan tempat baru.. tak payah nak buat perbandingan sila buat perubahan.. mintak pandangan dan cadangan bukan dengan cara menuding jari mencari kesalahan orang lain.. lagi satu.. cubala belajar dari kesilapan.. jangan malu mengaku yang kita ni tak pandai atau ego untuk mengaku salah kerana dari kesalahan tu la yang akan mengajar kita menjadi yang terbaik..
Pada sesiapa yang dapat boss yang macam ni..banyak2kan sabar.. semoga dengan kesabaran itu Tuhan akan bagi yang terbaik untuk kita.. Insyaallah..
Semua manusia ni tak perfect. Masing-masing pasti ada kelemahannya. Jadi, anggap sajalah boss tu hanya seorang manusia yang lemah. Perangai buruknya yang cerewet dan kepoh tu wajar dimaafkan. Jadi, maafkan sajalah yer. Yang penting, kita jangan sekali-kali tertekan atau tensen dengan perangai boss kita tu.


Mardec Processing Team
Mr. Hubby yg pakai seluar putih tuu..