Followers

19 January 2015

Darjah 1

Setelah sekian lama aku tidak menulis di sini. Hari ni hati aku terpanggil untuk menulis lagi..
excited Aqil masuk darjah 1 kot...hehe....
Sesi persekolahan 2014/2015 telah masuk minggu kedua. Bermakna sudah masuk minggu kedua jugalah anak sulung aku Muhammad Aqil Zafran melangkah masuk ke darjah 1. Dari hari pertama persekolahan Aqil nampak relaks n steady. Tiada masalah. Cuma aku yang terlebih gelabah. Dengan saiz Aqil yang kecil tu buat aku risau. Takut makcik kantin tak nampak..
Tapi Alhamdulillah.. masuk hari ketiga semua nampak ok.. almost perfect!! Aqil cepat belajar dengan keadaan sekeliling. Semua yang aku dan en suami pesan Aqil ikut dengan baik.Masuk hari ke empat, aku biarkan Aqil sendirian...cuma perhatikan Aqil dari jauh...Dah macam FBI jer aku rasa...sembunyi dibalik tiang...;) Walaupun berat hati ni nak lepaskan Aqil sendirian.. Aku cuba gagahkan hati.. Kalau nak diikutkan mau aku cuti terus ja..apadaya aku terpaksa..
Risau hati ini hanya Tuhan yang tahu. Nak lepaskan Aqil sendirian urus diri sendiri dari jam 7 pagi ke transit ke kelas kafa kemudian ke sekolah bukan mudah.. Memang kena kuat semangat. Tapi bila dah tgk aqil ok.. boleh la aku masuk kerja dengan hati yang tenang walaupun ada ke bimbangan.. Seminggu aku bercuti untuk memastikan Aqil ke sekolah dengan sempurna selebihnya aku hanya mampu berserah pada Tuhan. 
Ya Allah.. 
Kau lindungilah anak aku..
permudahkanlah urusannya dan terangkanlah hatinya..
ya Allah.. Ameen..

 My hensem Aqil


Kawan baru

2 comments:

syuzie's said...

dah besar aqil.....darjah 1 dah dia.....

Hajar Hashim said...

Tula kejap jer masa berlalu..