Followers

2 May 2013

Pengasuh

Dua minggu lepas... pengasuh Adam mintak nak berenti dari jaga Adam... alasannya nak balik jaga ayah yang sedang sakit di kampung... awalnya cuma nak mintak off dari jaga Adam 2 minggu masa cuti sekolah sahaja.. jadi aku macam lega la sikit... dan dalam masa pengasuh Adam off tu aku berkira-kira nak berulang dari kampung jer.. tup..tup.. nak off terus... aku dah mula tersandar.. risau hanya Tuhan yang tahu.. nak hantar nursery macam kecik lagi.. lagi pun Adam bukan biasa dengan tempat yang ramai-ramai... hmmm...Bukan senang nak cari pengasuh baru..  aku cuba bertenang....Moga Tuhan permudahkan urusan aku.. dalam pada dok mencari pengasuh baru  tetiba anak kepada Pak Darus rakan sepejabat yang dah pencen setuju nak jg anak aku Adam... Asalnya aku cuma mintak tolong anak Pak Darus ni carikan pengasuh untuk Adam.. kebetulan kami tinggal di dalam taman yang sama... last last dia pulak yang setuju nak jaga Adam.. Alhamdulillah... syukur sangat... aku tak payah susah-susah nak cari pengasuh yang boleh dipercayai... anak Pak Darus ni aku panggil Kak Long.. Kak Long ni dah hampir 2 tahun kawin tapi belum di kurniakan anak dan tinggal bersama dengan Pak darus ni... memandangkan dia tak ada buat apa kat rumah jadi dia setuju nak jaga Adam... walau pun tak ada pengalaman jaga anak sendiri tapi dari cara tue nampak kak long ni sangat sayang dan suka kan budak.. tu yang buat aku rasa ok sikit... lagipun tak der budak lain kat rumah tu dan dia pulak tinggal bersama dengan Pak darus.. Pak Darus ni pun sukakan budak jugak... Dulu masa Pak darus ni masih lagi bekerja...kalau ada staff bawa anak ke ofis dia la yang usung ke sana ke mari...
Hari ni start hantar Adam kat rumah pengasuh baru... masa hantar tadi menangis dia...meleleh-leleh air mata... habis baju aku ditarik Adam tak pergi kat pengasuh baru... sedih sangat.. sayu ja hati ni tgk Adam... memang kena keras hati.... aku datang kerja pun rasa macam tak berapa nak best.. berserabut... mungkin hari ini hari pertama Adam di rumah pengasuh baru nanti bila dah biasa harapnya Adam akan ok..Tapi tadi dah dua kali aku call kak long td...katanya Adam ok... Alhamdulillah... Semoga Adam selesa ditempat baru...

budak ni dah byk akal sekarang 
ee..geram..

4 comments:

lia said...

InsyaAllah.... semoga Adam selesa & selamat d tgn pengasuh baru...

~MommyAida~ said...

alahai comel nya Adam..mmg hati runsing kalo BS takde kan..hopefully Adam boleh terima pengasuh baru dia, n Kak long tu pun mampu jaga Adam dengan baik..InsyaALLAH..

mamawana said...

Assalam,

Moga Adam hepi dan sihat dgn pengasuh baru.

ashra said...

good boy adam..
mudahan pengasuh jaga dengan baik,adam hepi,hati ibu lagi hepi kan..

chumelll...budak chumel ramai yang sayang ni =) kan..